De poppen aan het dansen… 16 April 2013

Vandaag ben ik langs alle klassen van de middenbouw geweest om me voor te stellen. In groep 4 heb ik vorig jaar een try-out gespeeld met mijn eigen voorstelling “Manfred en Maximus”  en er waren een aantal kinderen die zich dat nog heel goed herinnerden. “Je weet wel dat is die meneer die ook dat toneelstuk deed met die kleine poppetjes die ging vliegen.” Dat is natuurlijk heel leuk!

In groep 4/5 en 5 waren ze ook heel enthousiast, daar kreeg ik veel vragen. Maar een aantal kinderen uit groep 6,  die ik na de lunch bezocht, waren zelfs zo enthousiast dat ik aan mijn mouw werd mee getrokken naar het atelier om mijn werk te laten zien.

Ze konden hun lol niet op met de poppen. Als natuurtalenten speelden ze automatisch grappige personages en bedachten al korte scènes. Waar volwassenen vaak eerst een drempel over moeten voordat we ons enthousiasme kunnen omzetten in spel,  zit dat bij kinderen van nature ingebakken.

Een paar verlegen jongens kwamen vragen of ze de professor mochten lenen, om foto’s te maken voor het project voor het Klim podium. De kleuters moesten nog wel even aan al die poppen en maskers wennen en vonden sommige poppen net iets te eng, die heb ik dus maar voor het raam weggehaald.

Aan het eind van de dag vroeg ik het clubje uit groep 6 of ze niet weer eens naar de les terug moesten. Met tegenzin schuifelden ze het atelier uit, heel goed dat ze zo enthousiast zijn. Maar ik zie liever geen boze juffen verschijnen, straks hebben we de poppen aan het dansen…

Zoals je op de foto kan zien, waren ze dat al van plan!Klim-kunst atelier! 005 Klim-kunst atelier! 001 Klim-kunst atelier! 016

1 reactie
  1. Victor zei:

    Wat een ontzettend leuk begin van een heerlijke periode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: