Ondertussen… (2)

Lichterlaaie

Tijdens ons verblijf in De Klim werken we niet alleen met de groepen 5, 6 en 7, we werken ook aan onze eigen nieuwe muziekvoorstelling Lichterlaaie. We repeteren de muziek die Bastiaan al heeft gecomponeerd en regelmatig krijgen we in de speelzaal van De Klim en in de MixMax fysieke trainingen van onze bewegingscoaches Ide van Heiningen en Virág Dezsö. Zij leren ons de taal van de mime. Tijdens onze voorstellingen spreken we het liefst zo min mogelijk (we zijn nou eenmaal geen tekst-acteurs). We proberen zo veel mogelijk te vertellen met muziek en met beweging en fysiek acteren.

Ook komt Michael Helmerhorst, de regisseur van Lichterlaaie, regelmatig langs. Michael helpt ons met het bedenken en uitwerken van het verhaal van de voorstelling en hij ontwerpt ook het decor. Hij zet ook datgene wat we van onze bewegingscoaches hebben geleerd om in handelingen die in de voorstelling terecht gaan komen.

We hopen maar dat straks op De Klim niemand iets kwijt is want Michael sleept overal voorwerpen uit de school om er een soort test-decor van te bouwen. Tafels, kisten, hoepels, prullenbakken en ladders… Michael ziet overal onderdelen voor ons brandweerdecor. Zelfs onze eigen instrumenten zijn niet veilig: zo wordt de tuba van Joost tijdens de voorstelling ook ingezet als koffie-automaat!

Na een paar dagen werken komt groep 5 eens even kijken en luisteren naar wat wij allemaal aan het doen zijn. Zij zijn het eerste test-publiek voor Lichterlaaie!

Michael legt uit…

P1070051 P1070050

De koffie-automaat Joost

P1070049 P1070045

Nog bedankt voor het gebruiken van jullie speellokaal kleuterjuffen en -meesters!

1 reactie
  1. Astrid zei:

    Graag gedaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: