3, 2, 1….. ACTIE!

De opnames van de stomme film van groep 4 gaan hartstikke goed! Er wordt knap geacteerd en Teun neemt zijn rol als ‘mega machtig mens’ heel serieus. Dankzij fantastisch teamwork konden we nog een paar extra shots maken.

Naast de opnames van de losse scènes, wordt er in de klas óók mega machtig hard gewerkt. Alles wat we in de klas maken, wordt gebruikt voor in de film. Deze week hebben we nieuwe schilderijen gemaakt van de lievelingsschilderijen van opa/oma, papa/mama.

In groep 4-5 hebben we vandaag de echte start gemaakt met de eind-animatiefilm. Kleine stapjes maken tussen de foto’s is nog best ingewikkeld als je grootse plannen hebt!

Leerlingen van groep 5 doen hun best om de ontworpen toekomstproducten te verkopen in een zelfgemaakte reclame! Want ja, wie heeft er nu géén behoefte aan De Allesrugzak (‘Alles past er in zelfs een drumstel!’) of een Bootvliegtuig (‘Nooit meer dure tickets!’).

De reclames nemen ze zelf op voor het greenscreen, ondertussen zoeken ze ook naar passende muziekjes en achtergronden voor bij hun reclameboodschappen.


Groep 6 krijgt de camera’s zelfs mee naar huis. Hoe cool is dat?! Via een uitleensysteem kunnen ze de camera en toebehoren 2 dagen lenen om thuis en op locatie zelfstandig korte vlogs op te nemen. De onderwerpen lopen uiteen: van het ‘leren vloggen van je opa’ tot ‘fashion toen en nu’. Sommige leerlingen konden niet wachten en hebben meteen het eerste weekend al videomateriaal opgenomen en zelfstandig gemonteerd op iMovie! Zoals je begrijpt zitten hier twee trotse filmcoaches.

We zijn benieuwd wat de volgende weken (alweer de een na laatste week!) aan mooi materiaal oplevert.

En alsof dat nog niet genoeg is loopt er nog een videoprojectje in de bibliotheek waar we niet teveel over gaan verklappen. Nou vooruit, een paar foto’s dan..

Tot volgende week!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: