Bijzondere foto’s van de buurt.

Gisteren heb ik met de kinderen van de groepen 7 en 8 de foto’s bekeken die zij gemaakt hadden in de wijk voor de mei vakantie. Ze wisten het nog precies wat ze geschoten hadden. Aan de hand van een van te voren uitgewerkt idee. Prachtige foto’s, ik had ze al tijdens mijn vakantie in miniposters gezet. Met de naam van het kind erbij. Dit klopte nog niet helemaal, dus dankzij de oplettendheid van de kinderen is dat ook nu helemaal in orde. De kinderen hadden goed geoefend met perspectief (vogel- en kikker). Voor mij als fotograaf ook weer erg inspirerend om te zien. De rode draad door de foto’s was toch wel ‘mooi groen, bloemen, natuur, afval’. De kinderen wisten goed toe te lichten waarom ze bepaalde beelden gemaakt hadden.

Na het bekijken van alle foto’s moesten ze een ‘elfje’ schrijven. Voor degenen die niet weten wat dat is, een ‘elfje’ is een gedicht bestaande uit 11 woorden. Waarvan de 1e regel uit 1 woord bestaat, de 2e regel uit 2 woorden, de 3e regel uit 3 woorden, de 4e regel uit 4 woorden (en dit is een vraag) en de 5e regel uit 1 woord. Met een uitroepteken! Bijzonder om te zien hoe deze kinderen van de Klim uit Lunetten recht uit het hart prachtige gedichten geschreven hebben.

Afsluitend hebben de kinderen deze ‘elfjes’ voorgedragen bij de foto’s op het digibord.

Ik ga nu weer aan de slag met het produceren van de posters. Deze gaan as vrijdag naar de drukker en dan volgende week vrijdag 19 mei om 15.00uur is de opening van de expositie in het atelier op obs De Klim.

Morgen observeren in de onderbouw (5 groepen!) waar ik volgende week begin met een nieuwe fotografie lessenserie, die duurt tot aan de zomervakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: