Oog in Oog met Mijn Held

Alweer een kleine twee weken geleden ben ik begonnen met de laatste periode bij basisschool de Klim. Dit keer komen de groepen 5, 6 en 7 aan bod. Het thema Helden heb ik later in mijn fotolessen serie verweven. De observaties gaven veel nieuwe inzichten. Welke werkvormen zijn er nog meer. Vooral rustig praten en niet teveel. Duidelijk zijn met je instructies. En kleinere groepjes maken als kinderen iets moeten bespreken. Dan komt er minder ruzie;-). En zelf de groepjes indelen.

Morgen ga ik beginnen met een extra ingelaste les betreffende de zelfportret collage. We gaan gewoon alvast een beginnetje maken met de kinderen die nog helemaal niets hebben gevonden. Wel leuk om te zien hoe er op deze manier een nieuwe les ontstaat. Het klassikaal op zoek gaan in de tijdschriften naar grote gezichten, liefst op A4 formaat. Om later in de les te bekijken welke foto het beste past bij welk gezicht.

Groepen 6 en 7 zijn in les 1 tevens begonnen met het maken van een fotoreportage. Zie hieronder. Verassende standpunten en tegen het licht in fotograferen leveren spannende foto’s op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: