Artist-in-residence
Cultureel partnerschap St. Kunstbikken – OBS De Klim Lunetten

OBS werkkring De Klim uit Utrecht en stichting Kunstbikken zijn een samenwerkingsverband aangegaan om een schooljaar lang een kunstenaar als Artist in Residence op school te hebben. Drie kunstenaars uit verschillende disciplines, elk voor een periode van drie maanden.

In een lokaal op een school richt de kunstenaar (m/v) zijn atelier in. Minstens twee dagen per week werkt hij in die ruimte. Maar hij heeft de vrijheid om er dagelijks te werken. Tijdens het speelkwartier zien de leerlingen hem door de ramen heen aan het werk, ze maken zo kennis met de dagelijkse beroepspraktijk van de kunstenaar.

Eén dag per week is hij met de school bezig: hij vraagt kinderen om te komen kijken in zijn atelier, hij legt leerkrachten uit hoe hij werkt, hij gaat in de lessen en op het plein kijken waar de school mee bezig is, hij geeft workshops rond zijn kunstenaarschap in klassen, hij verdiept zich in de thematiek van de school. Hij laat zich inspireren door wat er in de school aanwezig is en wat er om hem heen gebeurt. Hij gaat in dialoog met de kinderen en verwerkt dat in zijn werk.

Drie maanden lang vindt er op die manier een uitwisseling plaats tussen de kunstenaar en de school. Aan het eind van die periode heeft de kunstenaar vanuit zijn eigen discipline, in samenwerking met alle geledingen van de school en geïnspireerd door de dagelijkse praktijk op school, een kunstwerk gemaakt dat gepresenteerd wordt aan de (school)gemeenschap.

Via dit weblog (klimkunst.wordpress.com) kun je op de hoogte blijven van het project. Vanaf september 2012 wordt hier minstens één keer per week een nieuw bericht geplaatst.

4 reacties
  1. ifor zei:

    Hi Anton goed bezig.. heb al. Een en ander op mijn klassenpagina gezet. Verder blijven biertafels gewoon biertafels…… Haha tot snel ifor

  2. Hoi Anton,

    Leuk om je ff te spreken, en te zien dat je al echt een atelier hebt gemaakt van het klaslokaal!

  3. Nieuwe toevoegingen aan deze weblog worden nu ook doorgeplaatst op de twitterfeed @deklim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: