http://www.obsdeklim.nl

OBS De Klim

Midden in de Utrechtse wijk Lunetten ligt onze school; Openbare Basisschool De Klim met ongeveer 300 leerlingen. Obs De Klim valt onder ‘Stichting Openbaar Primair Onderwijs’ (SPO) Utrecht. Wij bieden Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO). We sluiten met ons onderwijs aan bij de echte wereld van het kind. Door hen betrokken te maken bij het onderwijs worden ze nieuwsgierig en willen ze graag leren.

Wij werken volgens het OntwikkelingsGericht Onderwijsconcept (OGO). De relatie tussen de samenleving enerzijds en de onderwijsdoelen anderzijds staat in OGO centraal. Het onderwijs moet de kinderen voorbereiden op deelname aan de samenleving. Dit houdt in dat wij in thema’s werken waarin veel vakken geïntegreerd worden. Dit maakt ook dat er veel ruimte is voor creativiteit en algemene ontwikkeling. Enkele vakken worden methodisch aangeboden waaronder rekenen en spelling.
Wij vinden het belangrijk om gebruik te maken van de natuurlijke nieuwsgierigheid die de kinderen hebben naar de wereld om zich heen. Welke vragen hebben zij over de wereld? Kennis en vaardigheden moeten een bijdrage leveren aan de persoonlijkheidsvorming van de leerlingen en staan hier niet los van.

De leerkracht zorgt ervoor dat de interesse van de kinderen steeds wordt gewekt en daagt de kinderen uit zelf met oplossingen te komen. De leerkracht en de kinderen hebben een actieve rol in het onderwijsaanbod. We doen een beroep op de zelfstandigheid van de kinderen en op deze manier proberen we de kinderen een eigen verantwoordelijkheid te geven.

Belangrijk zijn de volgende drie voorwaarden voor ons onderwijs:
1. betekenisvol onderwijs
2. brede bedoelingen / ontwikkeling
3. betrokkenheid

De leerkracht heeft binnen ons onderwijs een belangrijke rol. Hij/zij bewaakt de kerndoelen, stimuleert en begeleidt het leren, biedt leerstof aan die bij de ontwikkeling van dat moment past en zorgt voor een leer- en leefklimaat waarin kinderen zich veilig voelen. Onze school is een lerende organisatie, we leren van en met elkaar, dit geldt voor leerkrachten en kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: